novinky tipy 

Zabudnite na americkú romantiku! Pravú lásku nájdete v kórejských drámach

Už aj vám sa javia všetky americké romantické príbehy na jedno koleno? Naštartujte Netflix a pozrite sa na tzv. k-dramas, teda kórejské drámy. Kórejské romantické seriály majú niekoľko spoločných čŕt, ktoré ich robia zábavnými, dojemnými a napínavými. Niektoré z nich sú:

Zaujímavé postavy. Kórejské romantické seriály sa zameriavajú na rozvoj postáv, ktoré majú svoje silné a slabé stránky, túžby a problémy. Postavy sú často sympatické, vtipné, múdre, odvážne alebo zraniteľné. Ich vzťahy sú plné emócií, konfliktov, humoru a romantiky.

Zaujímavé príbehy. Kórejské romantické seriály sa neboja experimentovať s rôznymi žánrami, témami a nápadmi. Príbehy sú často plné prekvapení, zvratov, tajomstiev a napätia. Príbehy sa môžu točiť okolo cestovania v čase, nadprirodzených javov, zločinov, histórie, politiky, medicíny, podnikania, umenia alebo športu.

Krátka dĺžka. Kórejské romantické seriály sú zvyčajne tvorené z 16 až 20 epizód, ktoré trvajú okolo hodiny. To znamená, že príbeh je kompaktný, sústredený a nemá zbytočné zápletky alebo vedľajšie postavy. To tiež znamená, že seriál má jasný začiatok, vrchol a koniec, a neťahá sa na niekoľko sezón.

Čím sa líšia od amerických romantických seriálov?

Kórejské romantické seriály sa líšia od amerických romantických seriálov nielen v jazyku a kultúre, ale aj v niektorých aspektoch, ktoré môžu byť pre niektorých divákov nezvyčajné, zaujímavé alebo príťažlivé. Niektoré z nich sú:

Menej fyzickej intimity. Kórejské romantické seriály sú zvyčajne konzervatívnejšie, pokiaľ ide o zobrazovanie fyzickej intimity medzi postavami. Zatiaľ čo americké romantické seriály často ukazujú bozky, objatia, dotyky a sexuálne scény, kórejské romantické seriály sa zameriavajú skôr na emocionálnu intimitu, gestá, pohľady a slová. Bozk je často vrcholom romantického vzťahu a je zobrazený veľmi citlivo a romanticky.

Viac rodinných a spoločenských konfliktov. Kórejské romantické seriály často zobrazujú rodinné a spoločenské konflikty, ktoré ovplyvňujú vzťahy postáv. Tieto konflikty môžu byť spôsobené rozdielmi v sociálnom postavení, bohatstve, vzdelaní, povolaní, náboženstve, tradíciách, hodnotách alebo osobných ambíciách. Postavy musia čeliť tlaku, predsudkom, očakávaniam a prekážkam, ktoré im bránia v láske.

Viac humoru a absurdity. Kórejské romantické seriály majú často vysokú dávku humoru a absurdity, ktoré zľahčujú náladu a dodávajú seriálu šarm a originalitu. Humor a absurdita sa môžu prejavovať v komických situáciách, dialógoch, postavách, kostýmoch, hudbe, zvukových efektoch alebo animáciách. Humor a absurdita tiež pomáhajú vytvoriť kontrast medzi vážnymi a dramatickými scénami.

Ak máte radi cestovanie v čase a osudovú lásku, pozrite si See You in My 19th Life. Tento seriál sleduje príbeh ženy, ktorá sa po každej smrti znovu narodí a po 8 až 12 rokoch si spomenie na všetky svoje predchádzajúce životy. V devätnástom živote sa rozhodne nájsť svoju lásku z detstva, ktorá sa podobá jej zosnulému priateľovi. Tento seriál je plný romantiky, humoru, tajomstva a nostalgie.

Ak máte radi zločiny, vidiek a lásku, ktorá sa rodí z riešenia prípadov, pozrite si Hometown Cha-Cha-Cha. Tento seriál sleduje príbeh zubnej lekárky, ktorá sa presťahuje z mesta do malej prímorskej dediny, kde sa zoznámi s miestnym opravárom, ktorý pomáha všetkým obyvateľom. Tento seriál je plný komédie, srdcervúcich momentov, krásnych scenérií a zaujímavých postáv.

Ak máte radi bohatých dedičov, falošné úsmevy a lásku, ktorá sa rodí z opozície, pozrite si King the Land. Tento seriál sleduje príbeh bohatého dediča, ktorý nemôže vystáť falošné úsmevy, a dievčaťa, ktorého zářivý úsmev je súčasťou jej práce v jeho rodinnom podniku. Tento seriál je plný napätia, romantiky, intríg a humoru.

Ak máte radi históriu, akciu a lásku, pozrite si Mr. Sunshine. Tento seriál sleduje príbeh amerického vojaka kórejského pôvodu, ktorý sa vráti do Kórey na konci 19. storočia a zapojí sa do boja za nezávislosť. Tento seriál je plný dobrodružstva, romantiky, humoru a emócií.

Ak máte radi sci-fi, mysteriózne a lásku, pozrite si Memories of the Alhambra. Tento seriál sleduje príbeh majiteľa herného impéria, ktorý sa ocitne v nebezpečnej virtuálnej realite, ktorú vytvoril géniový programátor. Tento seriál je plný napätia, zvratov, fantázie a romantiky.

Ak máte radi komédiu, drámu a lásku, pozrite si Crash Landing on You. Tento seriál sleduje príbeh bohatej dedičky, ktorá sa náhodou dostane do Severnej Kórey a stretne tam sympatického armádneho dôstojníka. Tento seriál je plný humoru, srdcervúcich momentov, kultúrnych rozdielov a lásky.

Komentujte cez Facebook

Related posts